El picatueru

Nome científicu- Dendrocopos medius.

Clas- ave.

Dieta- insectos.

Miden alredor de 22 cm., tienen la frente de color mariellu y les plumes que van dende ésta a la nuca, coloraes. La nuca y el llombu son prietos y el gargüelu, el pechu y el banduyu blancos. Les ales son prietes y el rau tamién ye prietu con rayes blanques.

¿ÓNDE VIVEN?

Faen el so ñeru nos árboles, prestándo-yos muncho’l carbayu y la faya, poro, la so población ta desaniciándose a la mesma vez que desapaecen les carbayeres y los fayeos.

N’ASTURIES

La so presencia ta poco documentada, de xuru, sábese que podemos atopalos anguaño nes viesques de Munieḷḷos y Valdebois, nel conceyu de Piloña y nel Parque Nacional de Cuadonga.

¿ÓNDE PODEMOS TOPALOS?

Mira con procuru pa esti mapa:

EN DIRECTO:

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


A %d blogueros les gusta esto: