L’esperteyón

Nome científicu- Myotis myotis.

Clas- mamíferu.

Dieta- carnívoru-insectívoru.

Ye ún de los esperteyos más grandes que podemos atopar dientro de la Península Ibérica, pesa ente 28 y 40 gr. El color del so pelo va dende’l pardu al buxu pel llombu y la tiesta, mientres que pel banduyu y el gargüelu ye gris perclaru.

HÁBITAT

Prefier pa vivir durante tol añu abellugos soterráneos y cueves, ye perdifícil velu añeráu pelos árboles. Fáen-yos falta qu’estos sitios seyan grandes porque viven en colonies, amás como ivernen nos meses más fríos del iviernu necesiten que seyan perseguros.

Pa cazar, les zones más afayadices pa ellos son viesques abiertes, praos y al rodiu de los regueros y ríos.

N’ASTURIES

Namás podemos atopalos nos conceyos de Gozón, Xixón, Siero, Villaviciosa y Ribeseya. La so población nun ye escasa namás n’Asturies, en toa Europa ta baxando, en dalgunos países tán rexistrándose perdes d’hasta’l 80% de la so población. Esto ye debío a la destrucción y alteración de los sos abellugos y les molesties que se-yos ocasionen a les colonies na ivernación y nel tiempu de reproducción. Como por exemplu l’acondicionamientu de les cueves de Tito Bustillo pal so aprovechamientu turísticu na dómina de los 70 que llevó al desaniciu de la mayor colonia conocida n’Asturies d’esta especie.

¿ÓNDE PODEMOS TOPALOS?

Mira con procuru pa esti mapa:

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


A %d blogueros les gusta esto: